Tekirdağ Arkeoloji Müzesi
Tekirdağ Arkeoloji Müzesi, Tekirdağ’a yolunuz düştüyse eğer,görmeniz gereken yerlerden biride Arkeoloji müzesidir.Bina ilk Cumhuriyet döneminde Vali Konağı olarak yaptırılmıştır.
Müzenin bünyesinde taş eserler salonu, arkeolojik eserler salonu, Etnoğrafik eserler salonu ile eski Tekirdağ odası yer almaktadır. Bu salonlarda İ.Ö 4500 yılı buluntularından günümüze kadar gelen kültür varlıkları teşhir edilmektedir. Ayrıca Müzenin Helenistik, Roma-Bizans dönemine ait mimari parçalar, lahitler, mezar Stelleri, sunak taşları, mil taşları ile Osmanlıya ait kitabeler, çeşme ve aynaları, mezar taşları sergilenmektedir.
Tekirdağ müzesi biraz daha küçük olsa da barındırdığı ve sergilediği tarihi eserler anlamında geniş bir koleksiyona sahiptir. Tekirdağ Marmara bölgesinde bulunan antik şehirlerden çıkartılan eserlerin bulunduğu ve Tekirdağ Arkeoloji Müzesi olarak da bilinen müze, Tekirdağ’ın merkezinde bulunmaktadır.
Marmara bölgesi’nde görülmesi gerekli gezilecek müzeler arasında bulunan sergilenen eserleri arasında 6,5 milyon yıllık fosillerden, Marmara Denizi batıklarından çıkartılan eserlere, Bizans eserlerinden Helenistik dönem eserlerine, Trakya bölgesindeki yakın tarihe ışık tutacak eşyalar ve silahlar bulunmaktadır.
Bunlarla birlikte özellikle tescilli bir yapı içinde yer alan müzenin geniş bahçesinde ise yakın dönem ve Osmanlı mezar taşları ve çeşmeler bulunmaktadır.
Türkiye’nin Avrupa kıtasındaki tek toprak parçası olan Trakya bölgesi şehirlerinden olan Tekirdağ tarihçesi çok eskilere dayanmaktadır. Bundan dolayı içinde bir arkeoloji müzesi olması gayet doğaldır. Tarihçe olarak bu kadar eski olan bölgede kurulan Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi eserleri de çok çeşitli ve önemlidir.