Tekirdağ Arkeoloji Müzesi
Tekirdağ Arkeoloji Müzesi, yolunuz düştüyse eğer,görmeniz gereken yerlerden biride Arkeoloji müzesidir.Bina ilk Cumhuriyet döneminde Vali Konağı olarak yaptırılmıştır.
Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde taş eserler salonu, arkeolojik küçük eserler salonu, etnografik salon ve açık teşhir bölümü var. Müzede tarih öncesi birçok kalıntıya şahit olabileceğiniz gibi Bizans dönemiyle tarihlendirilen ana tanrıça kabı, kapları, heykelcikleri, mızrak uçlarını ve süs eşyalarını da görme şansı yakalayacaksınız.
Etnografik salonda yakın dönemlerin kesici silahları, Tekirdağ yöresinin kadın ve erkek kıyafetleri ve el işlemeleri karşılayacak sizleri. Açık teşhir bölümü olarak düzenlenen bahçede ise mimari parçalar, lahitler, yazıtlar, heykelcikler ve sütunlar bulunuyor.
Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Vali Konağı Caddesi üzerinde olup, Pazartesi günleri hariç her gün ziyaret edilebilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda 2 yılı aşan bir süre başka bir restorasyon süreci yaşayan müze binası, Nisan 2012’de fiziki olanakları iyileştirilmiş şekilde yeniden hizmet vermeye başlamıştır. Üç katlı binanın 1. ve 3. katları müzecilik için değer taşıyan arkeolojik ve etnoğrafik eserlerin sergilendiği salonlara sahiptir. Binanın 2. katı ise idari işlerin yürütülebilmesi için düzenlenmiştir. Müzenin teraslar halinde alçalan bahçesi anıtsal kimlikli tarih ve kültür varlıklarının sergilenmesi için ayrılmıştır. Ayrıca bahçenin bir bölümü ziyaretçilerin dinlenebilmesi için düzenlenmiş küçük bir çay bahçesine ev sahipliği yapmaktadır.
Müzenin bünyesinde taş eserler salonu, arkeolojik eserler salonu, Etnoğrafik eserler salonu ile eski Tekirdağ odası yer almaktadır. Bu salonlarda İ.Ö 4500 yılı buluntularından günümüze kadar gelen kültür varlıkları teşhir edilmektedir. Ayrıca Müzenin geniş bahçesinde açık teşhir olarak Tekirdağ ve çevre ören yerlerinde bulunmuş Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait mimari parçalar, lahitler, mezar Stelleri, sunak taşları, mil taşları ile Osmanlı dönemine ait kitabeler, çeşme ve çeşme aynaları, mezar taşları sergilenmektedir.