Huzurun Adresi Tekirdağ
Huzurun Adresi Tekirdağ, Trakya topraklarımızda bulunan Tekirdağ, ülkemizde iki denize de kıyısı olan 6 ilden biridir. 2014 yılında büyükşehir kabul edilmiştir ve nüfusu 970.000 civarındadır. Oldukça kalabalık olan şehrimizde 1 tane devlet üniversitesi bulunmaktadır.
Sahil şeridinde Akdeniz iklimi görülmekle beraber, Ergene Havzasını içine alan kıyı ardı şeridinde karasal iklim hakimdir. Yaz-kış genellikle rüzgarlıdır.Tekirdağ’da verimli toprakların avantajı olarak edinilen hammadde, sanayileşmenin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.
Şarköy, Çorlu, Çerkezköy, Muratlı, Marmara Ereğlisi, Saray , Ergene, Hayrabolu, Kapaklı, Malkara, Süleymanpaşa Tekirdağ’ın ilçeleridir. Ulaşım havayolu, karayolu, deniz yolu ve demir yolu ile sağlanabilmektedir.
Huzurun Adresi Tekirdağ, yolunuz düşerse Osmanlı Dönemi’nden kalma tarihi camiler olan Eski Cami, Orta Cami, Rüstempaşa Cami ve Mirliva Hüseyin Paşa camilerini görmenizi öneririz. Rotanızın çevrilmesi gereken yerler arasına Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Rakoczi Müzesi, Namık Kemal Evi ayrıca Şehitler Abidesi, Hürriyet Abidesi, Namık Kemal Anıtı, Çorlu Kalesi, Hora feneri de bulunmaktadır. Ve tabi ki özellikle yaz aylarında bir ziyaret söz konusuysa o muhteşem masmavi denizi görmeden ve tertemiz plajlarda güneşin keyfini çıkarmadan dönmeyeceğinize eminiz…
Tekirdağ’a Nasıl Gidilir?
Tekirdağ’ın İstanbul’a uzaklığı 131 kilometredir. Uluslararası transit E 80 TEM. E-84 ve D-100 karayolları Tekirdağ il sınırları içerisinden geçmektedir.
Yaz geldiği zaman haftanın bazı günlerinde Tekirdağ ile Şarköyden, Marmara adası, Erdek ve Avşa arasında motor ile feribot seferleri düzenlenmektedir.
Karayolu: Uluslararası transit E-84 ve D-100 Karayolları il sınırları içinden geçmektedir. İlin İstanbul, Ankara ve İzmir gibi önemli merkezler ile bağlantısı bulunmaktadır.